Nováki bundás hús "Ízõrzõk" Mátranovák
sponsored links
Hozzávalók: csirkemell, só, 20 dkg liszt, 2 dl tej, 2 db tojás, 1 kk. szódabikarbóna, olaj a sütéshez.
Elkészítése: Csirkemellet /nálam 1/2 kg csirkemellbõl 4 nagy szelet lett/felszeleteltem majd kiklopfoltam ezután enyhén besóztam és lisztbe forgattam. Tálba tettem a szódabikarbónát a tojást és a tejet amihez kb. 15 dkg lisztet szórtam ezt jól kikevertem /palacsintaszerû tészta lett. A hús szeleteket ebben a keverékbe forgattam ezután tettem a forró olajba és készre sütöttem. Papírtörlõre szedtem ami a fölösleges olajat felszívta. Imádom a meggyszószt ezért csak ezt ettem hozzá, férjuram sült krumplival savanyúsággal kérte! Nagyon finom ! ( Ezt bizonyítja hogy a férjuram eddig nem nagyon szerette a csirke ezen részét, de most nagyon dicsérte! )
Jó étvágyat !